Hur jag började våga tro på mig själv

SJÄLVFÖRTROENDE

TJEJKLASSSIKERN 2016

 

HEJ PÅ ER!!!!

Veckans bästa tisdag är här! Vilket väder vi har, ut och njut av solen!

Idag tänkte jag dela med mig om hur jag gjorde för att bygga upp mitt självförtroende. Jag har alltid brytt mig om vad andra tycker och tänker om mig. Det är säkert en stor anledning till hur min bulimi började. Jag har aldrig vågat tro på mig själv.

Varför är det så att vissa har en riktigt bra självkänsla och andra inte ? 

Det är säkert ingen som vet men jag tror att mycket handlar om ens uppväxt. Allt från hur man behandlar varandra hemma, tillåter barnen att få göra saker som de inte brukar. Visa att det är okej att misslyckas bara man försöker igen och igen…Berättar hur vacker & fantastisk man är varje dag. Och det viktigaste av allt, att aldrig jämföra sig med någon annan. Vi har olika förutsättningar och vi alla ser olika ut. Varför vill man se ut som någon annan när man är UNIK precis som man är! 

Mina föräldrar är skilda. Min pappas dåvarande flickvän på den tiden när jag var i tonåren, var riktigt kall. Detta var när jag var mellan 10-12 år. Hon kunde inte acceptera att jag var mullig. Hon accepterade inte mig, ville knappt röra mig….  Ni kan ju tänka er själva hur en tioårig tjej tänker om sig själv när någon gör så…

Som tur var så träffade jag inte dem så ofta. Jag önskar att min mamma hade haft mod att sätta stopp för det. Att hon skulle våga stå upp för mig. För det var precis det jag behövde då. 

Jag var bara ett barn då, jag förstod inte bättre. 

På bilden här uppe, så ser ni när jag klarade tjejklassikern 2016.

När jag hade kommit ifrån min bulimi så ville jag göra något annorlunda. Jag valde att under 2016 skulle klara av tjejklassikern på egenhand. Det var precis det jag gjorde. Det var det roligaste och det starkaste jag har gjort. Det jag lärde mig av denna resa var att man ska göra saker som skrämmer en för det gör en starkare. Efter varje delmål blev jag starkare och lyckligare. Framförallt jag TRODDE på mig själv. Jag växte som människa och idag är jag en väldigt självständig och stark tjej. Dels av denna upplevelsen men också av andra saker under åren som jag kommer dela med mig mer av till er.

Det jag vill säga är att allt går om man bara vill. Jag vet att alla klarar av vad som helst med lite vilja. För det var precis det jag lyckades med. Man hittar olika mål, vissa större vissa mindre. Viktigaste är att ta steget! 

Ha en helt fantastisk bra dag! Tänk alltid positivt och gör ert bästa! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *