KALORIER

FRUKOST TISDAG

HAPPY TUESDAY EVERYBODY

 

Halllåå på er!!

Hoppas ni haft en helt fantastisk tisdag med massa skratt & glädje!!!

Varje ny DAG är en ny CHANS att förändra DITT LIV

Idag tänkte jag dela med mig om mina erfarenheter och tankar kring frukost. Jag tycker inte om hur sociala medier kan påverka människor när det kommer till kost. Man lägger upp en bild på ett mini mål och skriver ett inlägg om maten. “Detta gjorde mig så mätt” eller “inga kolhydrater för att hålla vikten”

Jag kan göra listan lång hur det gå till på sociala medier. Men jisses så fel det är. 

Jag kan personligen säga att jag har varit en av dem. Jag har kollat på vad andra äter för jag trodde det var rätt. Trodde att om jag uteslöt kolhydrater så skulle jag bli FIT. Man lägger upp en fasad på sociala medier som inte stämmer överens med verkligheten. Dessa människor som äter så kan inte må bra, att gå hungrig om dagarna och svälta sig är inget jag rekommenderar. Vi tjejer exempelvis förlorar mensen, bara där ska man ta sig en tankeställare. Vi måste äta ordentligt om vi tränar mycket. Våra kroppar behöver energi till mer än träning. Man sänker sin ämnesomsättning! När jag blev frisk från min bulimi kunde jag knappt äta 1500 kcal/dag utan att gå upp i vikt. Min ämnesomsättning blev helt rubbad. Idag ligger jag på 2800kcal/dag och är viktstabil. Jag säger inte att alla ska äta dessa mängder, jag tror att många som vill ha resultat stirrar sig blind på fel ände. Börja kolla hur dina vanor ser ut, fungerar din mage som den ska? Har du regelbunden mens? Hur står det egentligen till…

Det finns mycket forskningar kring detta om ni är intresserade. Tyngre och Styrkelabbet  har många bra studier på deras hemsida! 

Idag till frukost åt jag: 

2 st Banan/Havre bullar med saffran ( istället för gröt). Innehöll ägg, hasselnötter, bakpulver & vaniljulver.

1 Propud chokladboll

En skål med äggröra, innehöll (ägg, champinjoner, mjukost 4% och lätt mjölk).

Tillsammans blev detta 620 kcal. Precis det jag behövde efter dagens gympass!

Ha en helt fantastisk kväll och njut av allt det goda i livet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *