GODIS

ÅNGEST

GLAD ANDRA ADVENT ALLA FINA!!!

Idag tänkte jag prata lite om ångest. Mina erfarenheter som jag har gått igenom. När jag led av bulimi så gick jag runt med ångest varje dag… Det spelade ingen roll vad jag gjorde så hade jag ångest. Men den värsta ångest känslan var mättnad…Jag kunde inte ens äta en macka utan att tycka jag var riktigt hemsk. Jag kände mig ful och tjock. För en macka? Det är helt otroligt vad ångest kan göra med sin kropp och mående. Alla har vi olika känsla för ångest. Min ångest låg bland mat och min kropp. Jag vet om att det är många som lider av detta och tror det är helt normalt. Vi ska inte få ångest över mat eller våra kroppar. Min största ångest bov var GODIS… Jag älskar godis, men hade jag börjat äta så kunde jag inte sluta. Det blev att jag spydde och sen åt jag mer och sen spydde jag igen. När jag skriver och berättar detta så får jag en klump i magen. Jag blir verkligen ledsen att jag har gjort så mot mig själv. Men det många inte förstår är att man inte väljer detta. Detta är en sjukdom. Min ångest gjorde att jag knappt ville leva mer, att allting jag gjorde var fel. Det finns tabletter för ångest, men det vägrade jag att ta. Jag vill prova att läka själv. Det gjorde jag också när jag fick hjälp för min bulimi. Jag tvingade mig att bli lagom mätt. Tro mig det var svårt. Det kändes hemskt att äta sig mätt utan att gå på toa efter.. Men efter varje måltid blev det bättre. Men det var då min självbild i spegeln kom. Jisses ” jag hade gått upp i vikt i rasande fart” jag blev helt förskräcklig… Det var då jag kom till insikt, att ska jag bli frisk så måste jag gå upp i vikt. För min kropp behövde all näring den kunde få. Att komma till insikt med detta är svårt. Jag vågade tro på mig själv att jag skulle bli frisk. Jag ville må bra och vara lycklig. Det tog över ett år innan min ångest försvann!!! Ett år ? Det kanske är mycket eller lite, det beror nog vem man pratar med. Det jag vill säga är, allting går! Många säger att man inte kan bli frisk. Jag lovar att man kan det. Jag är ett levande exempel. Jag är helt fri från ångest idag när det kommer till mat och min kropp. Jag har lärt att älska mig själv. Idag är jag starkare än någonsin. Det viktigaste av allt, att våga prata om det. Det är så viktigt!

Jag vet att alla kan klara saker man går igenom så länge man vill och tror på sig själv. Jag vet att ingenting är omöjligt så länge man försöker. För att bli den bästa versionen av sig själv så måste man börja någonstans. Ingenting är lätt i början, men vad är det roliga i det? Det är resan man gör som är rolig, alla framgångar, motgångar och alla upplevelser till att bli STARKARE!!

Ha en helt fantastik kväll, julen närmar sig med stormsteg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *