ÖVERTRÄNING

HETSTRÄNING

LITE AV VECKANS GÅNG

Godkväll allesammans!!!

Har er vecka varit bra? Det har iallafall min varit. Det enda problemet är att veckan har gått rysligt fort. Jag har jobbat, tränat, julbakat och varit ute med hundarna. Det har sina fördelar när man jobbar skift. Full fart mot den kommande helgen! Älskar den känslan! Spendera tiden med mina älskade fyrbenta! Bäst av två världar!

Idag ska jag prata om överträning. När jag led av min bulimi så överträna jag nästan varje dag. Så fort jag åt något så skulle jag tvunget träna. Jag älskade inte träningen då utan det blev mer ett tvång. En sorts ångest som jag inte kunde släppa. När man övertränar så kommer oftast kroppen att sluta prestera på den nivå som man önskar. Kroppen orkar helt enkelt inte. Du blir oftare sjuk, skadorna kommer också smygandes. Överträning för mig är när man gör det för ångesten skull och inte för sin egna. Det bästa jag visste förr var att kränga godis på fredag kvällen men sen hade jag panik när det var läggdags. I tankarna snurrades allt från hur långt jag skulle springa på morgonen därpå eller inte äta frukost. Tyvärr är detta så himla vanligt idag. Man ska inte känna såhär. Det är tyvärr inte normalt. Det har tagit mig flera år att ta mig dit där jag är idag. Idag kan jag äta det lilla extra utan ångest. Jag tränar enbart för jag älskar det. För mig är detta personlig utveckling. Jag älskar livet och alla möjligheter det ger oss. Jag vill bli en bättre människa och en ännu bättre förebild. Kan jag bli frisk så vet jag att alla kan det. Det krävs så fruktansvärt mycket av sig själv bara. När jag ser alla fantastiska människor som kämpar med sina vikter, väger sig o.s.v så hoppas jag att det stannar upp och kommer ihåg varför och om de mår bra av det. Jag personligen ser inget sunt av att väga mig varje dag. Man får prestationsångest och tänker hela tiden på vad man stoppar i sig. Alla har vi mål och olika beroende på hur man vill förändras. Men glöm inte ert välmående. Glöm inte att må bra under er resa. Jag hoppas ni gör det som får er att må bra. Det är ni värda.

Ha en fantastisk fin kväll och en underbar fredag!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *